سال پنجم هجرت رسول الله (ص) به مدینه بود . جامعه ی نوپای اسلامی مشغول تجربه مراحل جدیدی در تکوین شخصیت خویش بود و پله پله همگام با نبی اکرم اسلام (ص) آموزه های وحیانی را به آزمون اجتماع می نهاد. نحوه تعامل با اهل کتاب ، چگونگی برخورد و مدیریت منافقین و شیوه های مقابله با کفار و مشرکان ، گوشه هایی از درس های اجتماعی و سیاسی آن روز اسلام بود. در این سال اتفاق عجیبی افتاد که مسلمین تا آن روز تجربه ی رویارویی با آن را نداشتند. با طرح ریزی جهودان رانده شده از مدینه و هم دستی کفار قریش سپاه عظیم فراهم آمد که برای حمله به مرکز حکومت اسلام هم دست شدند این گروه های جنگ جو را گستره ی وسیعی از انگیزه ها و اغراض به مقابله ی مسلمین کشانیده بود؛ در یک سو کفار و مشرکین حجاز اعم از قریش و دیگر قبایل همپیمان و از سوی دیگر جهودان پیمان شکنی قرار داشتند که با تجدید قوا و همپیمانی با همکیشان خود در مدینه سودای براندازی حکومت اسلام را در سر می پروراندند. تحلیل انگیزه های آنها از حضور در این هجوم همه جانبه به چند گزینه ی زیر منتهی می شود:
1:کینه و عداوت شدید نسبت به مسلمانان و در راس آنان شخص رسول گرامی اسلام (ص) و حضرت امیر (ع)
2: برتری جوئی قومی و گروهی
3:ترس از فراگیر شدن دعوت پیامبر اسلام
اهدافی این احزاب دنبال میکردند به شرح زیر است:
1- امید فراوان به انهدام قوای اسلام و به دست آوردن غنائم
2- ایجاد خلل در گسترش گفتمان انقلابی اسلام که از مرکز مدینه النبی رهبری می شد
3- فرو پاشی نهاد اسلام در مدینه و تبدیل مسلمانان به اجزایی پراکنده و کم تاثیر در مناسبات شبه جزیره
پیامبر گرامی اسلام با تکیه بر چند عامل توانستند این خطر عظیم را از حکومت اسلامی دفع کنند:
1: تقویت ایمان و اعتقادات مسلمانان
2: وحدت بین مسلمین
3:اتخاذ راهکارهای جنگی مناسب برای مقابله ی مستقیم با این تهاجم
4: استفاده از ظرفیت کار اطلاعاتی و همچنین رایزنی های پیچیده و مخفی
در پایان این امتحان بزرگ احزاب شیطانی منهزم شده و در پرتو تدابیر رسول اکرم (ص)گزندی به اسلام وارد نشد.
گروه های منحرف ، دشمنان اسلام و معاندان انقلاب در هجمه به دولت نهم و شخص رییس جمهوری چنان آرایشی به خود گرفتند که به تعبیر رسای رهبر حکیم انقلاب :«... واقعا مثل جنگ احزاب دست به دست هم دادند فشار می آورند که این دولت را بکوبند ...»
لزوم درک عمیق از شرایط و اقتضائات امروز جامعه ایجاب می کند که ضمن ترسیم آرایش نیروها در این جنگ عظیم جایگاه و جبهه ی خویش را مشخص کنیم همچنان که در تاریخ صدر اسلام، امروز نیز شاهدیم که گروه های به هم پیوسته ثروت و قدرت در تلاشند تا نگذارند آرمان های حقیقی انقلاب ، مانند حکومت مستضعفین ؛ فرصت طرح و جلوه گری بیابد. جریان های ثروت و قدرت در داخل و خارج با تمام توان تبلیغاتی و روانی خویش به میدان آمده اند و شعار های جهان شمول انقلاب را به سخره می گیرند و می کوشند حاملان این شعار ها را که امروز دولت مردان جمهوری اسلامی هستند با انواع ترفند ها در چشم و دل مردم منزوی سازند و این هشداری است برای فرزندان معنوی امام راحل که لحظه ای چشم از این نبرد برندارند و مراقب شیطنت های دشمنان خارجی و خناسان داخلی باشند.
حرکت هوشمندانه و شجاعانه ی دولت در تغیر رویکرد در ارتباطات خارجی و بین المللی(1) و احیای عزت ملی و برخورد از موضع اقتدار با مستکبرین(2) جهان آنچنان ذهن طاغوت های عالم را برآشفته است که حاضر به پرداخت هر گونه هزینه ای جهت تغییر این رویه می باشد. همچنین اهتمام ویژه ی دولت بر مبارزه با فساد (3) و شعار عدالت خواهی(4) و ممانعت از نفوذ تفکر سکولاریستی و غرب زدگی(5) باعث اقبال ویژه ی مستضعفین به آن گشته و از سوی دیگر دشمنی و کینه ی مخالفان راه امام و رهبری را برانگیخته است و باعث گشته که رهبری از این مصاف تاریخی ، تعبیر به جنگ احزاب نمایند .
..............................................................................................................
1) رهبر معظم انقلاب – شهریور 87 – دیدار با هیات دولت
استکبار ستیزی که معنای ویه ی انقلابی خودش را دارد در این دولت تشخص و تمیز پیدا کرد.
2) همان
شعار اعاده ی عزت ملی و ترک انفعال در مقابل سلطه و تجاوز و زیاده طلبی سیاست های دیگران .... را هم انسان در این دولت احساس می کند.
3) همان
جرات در مقابل با فساد یک امتیازی است در شما هست.
4) همان
عدالت خواهی در این دولت پر رنگ شد.
5)همان
گرایش های سکولاریستی که متاسفانه باز داشت در بدنه ی مجموعه ی مدیران کشور نفوذ می کرد جلویش گرفته شد...
روند غرب و غرب زدگی که داشت متاسفانه در بدنه مجموعه ی دولتی نفوذ می کرد متوقف گردید.